naar hoofdpagina

Waar komt de naam Livingstone vandaan?

We danken onze naam aan de ontdekkingsreiziger David Livingstone, die in de 19e eeuw de binnenlanden van Afrika doorkruiste. David Livingstone wilde graag Gods woord brengen in een tot dan toe onbekend land.

In 1840 vertrok hij dan ook naar Afrika. Hij reisde 44000 kilometer, bracht 1.500.000 vierkante kilometer land in kaart, ontdekte 6 meren, vele rivieren en bergen en ook de grootste waterval ter wereld. Maar het belangrijkste was, dat door het werk en de brieven van Livingstone begonnen werd met het uitroeien van de slavenhandel in Afrika. Livingstone stierf in 1873 en werd begraven in de Westminster Abbey. 

Zoals de christen Livingstone nieuwe onbekende werelden heeft open gelegd, zo willen wij als school “nieuwe werelden” voor de kinderen openen vanuit onze Protestants Christelijke identiteit. Dat laatste zit ook verborgen in het logo van onze school: ‘Livingstone’ verwijst naar de ‘Levende Steen’ die Jezus Christus heet en die zijn grafsteen liet wegrollen om op te staan.

Ons adres:

Livingstoneschool
Livingstonelaan 60
2803 EL Gouda
Telefoon: 0182-510112
E-mail: directie@ livingstoneschoolgouda.nl

 

Beschrijving school:

De Livingstoneschool is een protestants christelijke basisschool. De school werd in 1971 opgericht. In 1973 was het schoolgebouw in de toenmalige nieuwbouwwijk van Gouda gereed en kon het in gebruik genomen worden. In 2007 is onze school verbouwd en  uitgebreid met een aantal lokalen. Onze school is te vinden in de wijk Bloemendaal. Het schoolgebouw heeft een bijzondere ligging. De school staat enerzijds in een gezellige woonwijk en anderzijds ligt de school naast de landelijke Bloemendaalse weg. 

De Livingstoneschool heeft rond de 290 leerlingen, verdeeld over 12 groepen. In totaal werken er 21 personeelsleden. De school is in het bezit van ruime, lichte lokalen voorzien van digitale schoolborden, een multifunctionele aula en een speellokaal. We beschikken tevens over een eigen bibliotheek.

Het grote speelplein ligt achter de school. In 2008 zijn we met ouders, kinderen en personeel bezig geweest het schoolplein op te knappen. Naast hinkelen, knikkeren, klimmen en klauteren is er nu ook ruimte voor korfballen, voetballen en tafeltennis. De groepen 1 en 2 hebben een eigen plein en een eigen ingang. Ook het kleuterplein is in 2008 opgeknapt en biedt veel spelmogelijkheden voor de kinderen.

 

KvK CNS : 40464449