naar hoofdpagina

Beste ouders en andere belangstellenden!

 

Van harte welkom op de groepspagina van groep 4a!

We zijn een groep met 23 lieve, gezellige, enthousiaste, leergierige kinderen.

Zij krijgen bijna alle dagen les van juf Eline. Alleen op maandag krijgen ze les van juf Petra.

 

We hopen u regelmatig iets mee te laten beleven van onze tijd op school, door fotoverslagjes op deze pagina. Verder leest u hier stukjes over de OGO thema's of over andere bijzondere gebeurtenissen/vieringen of juist gewoon een opvallend dagelijks dingetje.

 

We wensen u veel plezier bij het lezen en kijken op deze klassenpagina!

 

Groetjes van groep 4a en juf Eline

 Zoeken

 


Deze week zijn we begonnen met ons nieuwe thema 'ridders en jonkvrouwen'.

Om onze nieuwsgierigheid op te wekken voor dit thema, hebben we op de tablets gezocht naar kastelen. We kregen de opdracht om een kasteel te zoeken waar we zelf wel in zouden willen wonen. We moesten opschrijven hoe het kasteel heet, in welke plaats het ligt en waarom we voor dit kasteel kozen. Op de tablets was een website waarop van 13 kastelen allemaal plaatjes en informatie stond. Hier konden we goed zoeken. We leerden om samen te overleggen en naar elkaar te luisteren. De meeste kinderen vinden het Muiderslot het mooiste kasteel. Dat komt goed uit, want maandag gaan we hier naartoe!

Vanmiddag hebben we met elkaar nagedacht wat we al weten over het thema en vragen bedacht over wat we nog te weten willen komen. In de klas lagen 6 papieren. 3 papieren gingen over wat je al weet over het kasteel, ridders en wonen in een kasteel. De andere 3 papieren gingen over wat je nog wilde weten over het kasteel, ridders en wonen in een kasteel. We hebben geleerd om een vraag te beginnen met hoe, wat, waar, waarom, waarmee, wanneer en wie. Deze woorden helpen om een goede vraag op te schrijven. Het kan zijn dat we maandag al wat antwoorden krijgen op onze vragen. Als onze vraag dan nog niet beantwoord is, dan zorgen we in het thema dat we erachter komen.

Op de foto's zie je ons hard werken aan de opdrachten.

Gepubliceerd op 26-10-2017 door Susanne

Categorieën: categoryGroep 4a categoryBanner

Bekeken: 474 keer