naar hoofdpagina

We zijn gestart in groep 3a

In het begin was het even wennen in groep 3. Nu hebben we een eigen plekje in de klas. Vooral het eigen laatje en kastje is geweldig! 

De kinderen komen uit drie verschillende groepen, dus we moesten elkaar ook eerst leren kennen.

Nu hebben we een klaslokaal met hele mooie vissen en een digibord. Wat kun je daar veel leuke dingen mee doen! We leren de letters met leuke letterfilmpjes en we kunnen nu al heel veel woorden maken met de letters die we hebben geleerd.

We begonnen met het thema: de nieuwe groep en zijn nu al bij het tweede thema: de boom. Dat komt mooi uit omdat nu ook de herfst begint.

We lezen boeken maar maken ook zelf boeken. Deze zijn voor onze kantoorboekwinkel in de klas. We hebben het winkeltje van meneer Pen gemaakt. Dit hebben we met elkaar bedacht omdat we elke dag voorlezen uit Pluk van de Petteflet.

Hier kunnen we elke middag even in spelen. We hebben een echte kassa en hebben prijskaartjes gemaakt. Zo oefenen we ook rekenen in de winkel.

Nieuwsgierig? Kom dan maar eens kijken in groep 3a!

Groeten,

Marja Hamberg en Rianne Landman

 Zoeken

 


We zijn al met het tweede thema bezig in groep 3a. We hebben het over smakelijk eten. We hebben geleerd en bekeken wat er allemaal aan de boom groeit. Met de oogst hebben we appelmoes gemaakt.

Net voor de herfstvakantie hebben we met elkaar pannenkoeken gebakken en natuurlijk lekker opgegeten!

We hebben ook een eigen pannenkoekenrestaurant waar we in spelen, kom maar eens kijken wat er allemaal op de menukaart staat.

We lezen in dit thema veel woorden en verhalen over eten. De kinderen gaan steeds beter lezen. Wat zijn ze knap!

Soms zoeken de kinderen in de school naar de nieuwe letter die we hebben geleerd. Een paar kinderen gingen op zoek naar de ei.

Verder vinden de kinderen het ook heerlijk om lekker in de klas te spelen. En ook gymmen is heel leuk. Dit kunt u ook zien bij de foto's.

We genieten nog even van ons restaurant tot het volgende thema begint.

groetjes van groep 3a en van Juf Marja en Juf Rianne

 

Gepubliceerd op 28-10-2017 door Leraar Livingstone

Categorieën: categoryGroep 3a

Bekeken: 423 keer